2021. március 12., péntek

Új, nyílt forrású projekt a zenészekért - Rend-o-matic

A napokban jelentette be a Linux Foundation hogy az eredetileg a Choirless kezdeményezés részeként fejlesztett Rend-o-matic is bekerül Call for Code projektek közé.

Nagyon leegyszerűsítve lényege az egész kezdeményezésnek, hogy az egymástól kényszerűségből távol lévő zenészek újra együtt zenélhessenek.

A jelenleg népszerű konferencia szoftverek, mint a zoom és a webex sajnos a latencia problémák miatt nem elég akkurátusak egy hosszabb zenemű megalkotásához, hiszen egy minimális lag, késés is tönkreteheti a teljes kompozíciót.

Ehhez készített három IBM alkalmazott egy webes felületet, ahová az alkotók feltölthetik a saját telefonnal vagy laptoppal rögzített zenerészletüket, amit aztán az AI (mesterséges intelligencia) kielemez, meghatározza a főbb összefűzési pontokat és gyakorlatilag egyetlen szinkronizált zenesávvá alakít.

A művelet elvégzéséhez szükséges erőforrást és számítási kapacitást az IBM felhőszolgáltatása adja, de maga a Rend-o-matic még olyan további nyílt forrású technológiákat használ fel, mint az Apache OpenWhisk, Apache CouchDB, Cloud Foundry, Docker, Python, Node.js és az FFmpeg.

A Rend-o-matic projekt weboldala:
https://rend-o-matic.github.io/

A Choirless projekt oldala és további infók:
https://www.ibm.com/thought-leadership/passion-projects/choirless

A Call for Code  projekt hivatalos felhívása és további részletek:
https://developer.ibm.com/callforcode/
0 komment:

Megjegyzés küldése