2018. szeptember 19., szerda

UpupBB 18.05+12 Slim puplet, 2018 szeptember

Szerző: csipesz  
Üdv. Készítettem – csak úgy, hobbiból – még két UpupBB pupletet, melyeknek járulékos neve a “slim”(lefogyasztott, fogyókúrás)lett, mivel kiszedtem belőle mindent, amire – mióta csak Puppy linuxokkal érdemben foglalkozom(nagyjából 2013 óta) – soha szükségem nem volt… Viszont ezekbe is beraktam “vezér”-böngészőnek az Opera 45-öst. Egyesek kérdezhetik: miért pont azt? – mikor az kissé lomha meg kissé nagy méretű? – nos, azért, mert az Opera két dolgot nagyon tud:
1. Chrome alapú böngészőként minden további nélkül jól kezeli a mega.nz tárhelyeit;
2. Opera, plusz a hozzá letölthető fvd(flash video downloader) addon – nos, ha valakinél ez igény, nálam az – ezzel a kombinációval lehet a legnagyobb sikerrel “lekarmolni” szinte bármilyen weboldalról bármilyen videót, offline felhasználási célokra: sima megnézésre(gyengébb masinán szerencsésebb egy filmet letöltve megnézni, mint röptében online nézni, akadozva), szerkesztésre, feliratozásra.
E két puplethez nyersanyagnak a UpupBB 18.05+12 iso-t használtam.
A kisebbik művem szűk 340 Mb-os méretű lett, általam az Opera 45, bleachbit, guvcview, mpv mediaplayer meg “take a shot” képernyőkép-mentő került bele mindössze. A grafikus felület, mint minden csipesz cuccnál – az openbox/lxpanel kombi…
A kisebbik cucc alapból angol nyelven kezd, mert meg akarom mutatni Murga fórumon is…
A nagyobbik cumó mérete kerekítve 688 Mb lett, ami úgy sikerült ekkorára, hogy az eddigi tartalmat még megfejeltem egy Dosbox-szal és egy fullextrás wine-nal.(Azért hívom fullextrásnak, mert ez egy kis “állam az államban”: saját kép- és doksinézegetői vannak, saját be/kicsomagolója, médialejátszója, iso-editora, stb. A hatásuk viszont csak a Total Commander-t használva érvényesül – amúgy észre sem venni, hogy ott vannak.)
Az eredeti iso járulékos sfs-eit – kivéve a teljesen elhagyott adrv sfs-t – integráltam a rendszerbe. Ezt tekintsétek a saját maradiságomnak vagy bogarasságomnak – egyszerűen nem szeretem, ha benézek egy iso-ba és káprázik a szemem az ilyen-olyan sfs-ektől… a precise puppyknál még nem volt ez, mégis mennyire rendben voltak. Így áttekinthetőbb az egész.
A wine-os változat alapból magyarul indul el.
Letölthetőek innen:
https://drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
ScreenshotUpupBBSlimMagyarWineOpera.jpg
A bejegyzés eredeti fórumszála és visszajelzés:
http://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?p=7067#p7067

0 komment:

Megjegyzés küldése