2018. május 30., szerda

Egy upupbb-18.05+2, K4.9.96, 32 bit, pae variáns.

Szerző: csipesz 

Az eredeti bejegyzés a fórumon és visszajelzés:
http://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?p=6522#p6522

Szervusztok.
Készítettem egy upupbb-18.05+2, K4.9.96, 32 bit, pae variánst, a tőlem már ismert dolgokkal megtöltve; két érdekesebb dolgot említenék mint jó dolgot:
A Nero Linux nevű, a legtöbb puppy esetén nem megfelelően működő alkalmazás ezen a rendszeren kifogástalanul üzemel(korábban csak a slacko 5.7.0 val működött csak jól)!
A másik érdekesebb dolog, hogy az mpv nevű médialejátszó milyen derék módon kezeli az internetes rádió/tv stream címeket - úgy hogy a pupradio nevű alkalmazásban alapjáraton már vele játszatom le az ott megadott csatornákat, nagyon klassz...
Ja meg még egy érdekes: aki hozzám hasonlóan kedveli az avidemux progit, annak megemlítem, hogy, mivel az az avidemux, amihez a PPM-ből hozzá tudtam jutni, nem működött, ezért a rendszer wine szekciójába elhelyeztem egy vindózos portable avidemux-t, ami már elég rendesen működött...
Ezeken kívül a "szoftverpark" már a tőlem megszokott, más pupletjeimből is ismert.
Az alap cd tartalmából szinte semmit sem töröltem, tehát akinek az általam favorizált openbox/lxpanel grafikus felület nem tetszene, itt visszaállhat simán az eredeti jwm-re.
Hadd említsek meg egy kellemetlenséget is, amivel mostanában már szinte mindig szembesülnöm kell: ez pedig a getnvidia segédprogram vélhető elavulása - legalábbis nem tudok másra következtetni; a legújabb, kükönösen a 64 bites puppy linuxok esetében megadhatsz te bármit, amit a getnvidia kér: megfelelő devx/kernel src fájl meg a szükséges drájver forrásfájl, tudjátok, a *.run végű - a getnvidia akkor is csapnivalóan dolgozik, kamu hibaüzenettel kiszáll, vagy pedig - 64 bites rendszereknél figyeltem ezt meg: létrehoz egy, a várhatónál sokkalta kisebb méretű, használhatatlan, hibás drájvert.
No de hát ez csak az én kis külön bejáratú kínom, ettől ez a kis rendszer még kellemesen teljesít - egyelőre csak hétköznapi feladatokra.
Akit érdekelne, letöltheti - sajnos csak Megás tárhelyemről, mert a guglidrájvos tárhelyeim már kellemetlenül telítve vannak; ugyanitt talál aki igényli, devx és kernel src fájlt is e rendszerhez.:
https://mega.nz/#F!9IlWzLpJ!W5OSaRJz9kCx3-0rpiaZlw
A rendszer így néz ki első startkor, valamint az addig nem létező cd logó kép helyett összedobtam egyet:

    

0 komment:

Megjegyzés küldése